Vergoeding medicijnen – Apotheek Nassau – Baarle Nassau

Apotheek Nassau

Apotheek Nassau

Apotheek Nassau in Baarle Nassau biedt u de beste service voor al uw zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen op recept. Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met huisartsen in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

Inschrijven
Header afbeelding

Services van uw apotheek

Bij Apotheek Nassau bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Vergoeding medicijnen

Van een medicijn met een bepaalde werkzame stof zijn vaak meerdere merken beschikbaar. Zorgverzekeraars en apotheken spreken onderling af welk merk medicijn de zorgverzekeraar vergoedt. Soms kiest de zorgverzekeraar welk merk u krijgt, soms kiest de apotheker.

  • Zorgverzekeraar bepaalt welk merk
    De zorgverzekeraar kan ervoor kiezen 1 merk als voorkeursmiddel aan te wijzen. Meestal is dit de goedkoopste variant. Andere merken vergoedt de verzekeraar dan niet. Dit heet wel voorkeursbeleid of preferentiebeleid.
    Welk medicijn is aangewezen als voorkeursmiddel, kan per zorgverzekeraar verschillen. Het doel van dit beleid is dat fabrikanten de prijzen van medicijnen verlagen.
  • Apotheker bepaalt welk merk
    De apotheker spreekt met de zorgverzekeraar af dat hij voor elk medicijn een bepaald bedrag krijgt. Dit kan voor alle medicijnen – goedkoop of duur – hetzelfde zijn. Of voor elk medicijn alleen een vergoeding van de goedkoopste variant. De apotheker bepaalt vervolgens welk merk hij aan u levert. Dit is in principe altijd hetzelfde merk.

www.apotheek.nl